December 28, 2010

hari ini dlm sejarah.

kawan-kawan ni entry time yus tengah emo oke.
so lau bahasa kurang cantek ckit maap la yek.
sebab sekarang yusrianna sangat dan tersangatlah marah!

harini saya patot masuk keje 12pm-12am.sampai je kat gsc trus punch card in kul 11.58 am.
haa punctual kan saya kan!time kat lif mood hepi lagi.
masuk keje tadi pun dgn mood hepi lagi sbb malam ni ade program ag ngan dak2 gsc.
dah siap pakai vest comey2 dah ni.
dah tengok cermin dah kat sebelah tmpat punch card tuh.

dah ready nak masuk keje dah ni.masuk jek kitchen
vathan si pembuat popcorn tego.
"akak satellite eh harini?"yusrianna pun jawab dgn yakin nya "eh takla!jaga bawah la." 

maka yus pun melangkah beberapa tapak lagi.sampai je kat whiteboard.
yusrianna pos 10.ohhh tidak!ni nak ngamuk nih.
terus pegi kat depan cakap kuat2 "saya tak nak jaga atas!!saya tak nak!saya tak nak!"
what the hell!jadual aku jaga counter bawah ptotnye oke!
dan selasa sepatotnya counter atas tu xyah bukak.

muncul lah seorang manusia yang sememangnya suka buat aku nyampah.
ehh!bukan aku jek.semua kot nyampah ngan die tuh!
bertekak punya bertekak.last last lelaki gile tu cakap.
"samada awak bukak counter atas tak pon balik!"
dialog die ni skali ngan muka yang mintak penampar tau!
time tuh takyah cakap ar.darah dah naek sampai atas kepala ni.
aku ni dahla "penyabar" gile kan.haa skang cube teka apa tindakan si dak yusrianna nih?

dengan berbakul sumpah seranah dalam hati
aku terus jeling lelaki gile tu.
bukak pintu pegi tempat punch card.tekan OUT untuk balik.
then punch card.selesai!done!
ko yang suh aku balik kan.jangan lah cabar aku.
bila marah mule lah yusrianna si sopan nih wat kepala hangin die.

makanya
hari ini dalam sejarah lah aku keje 10 minit sahaja.
semestinya tindakan gila aku ni akan dapat bad effect utk aku esok.
tapi takpe aku akan tadah tinge je esok.nak marah lantak lah.
A.A.K!!nak buang keje ponn tak heran lah.aku tak salah pon!huh!









oke punya panjang cite aku kan.
puas hati dapat tulis panjang-panjang kat sini,
skang aku nak tido.cite dah habis.
nantikan sambungan apa kah yang akan terjadi esok.
bye readers!


December 24, 2010

saya akan!

already decided!
im not going to look into the past.
life move on.jangan ekotkan perasaan.
jangan mengejar bahagia yang hanya sementara.
mahu kah merasai sakit berpanjangan lagi cik yus?
maka nya teruskan ketabahan anda!
yusrianna boleh!yeayy!

for now!masa depan saya paling penting.
saya dah janji dengan diri sendiri.
nak nikon d3100.nak swift merah.nak banglo.
saya nak tunjuk ijazah saya pada dia.
saya nak berjaya walau tanpa dia.
dan yang penting saya nak buat mama papa bangga!:)
saya boleh.dan saya tak kan kalah dengan perasaan saya.
sudah cukup saya rendahkan ego saya dahulu.
tapi tidak dihargai.
saya tak kan buat silap yang sama lagi.
saya terlalu merendahkan ego saya.

buat kamo~
selamat tinggal.have a good life.
carilah masa depan anda.bukan bahagia yang hanya sementara.

December 23, 2010

currently.

Soko
Take My Heart...


You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

(violin solo!)

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return


lagu ni sangat comey.betol tak tipo.
ala ala lagu perfect two yg auburn nyanyi tu.
comey jek.suke suke.hehe..

December 20, 2010

just live.

stop hurting me!
you never know how much pain you have put me through.
you do have friends rite?
so live happily with what you got without me in your life.
like you have already did before.
yes!im totally angry.because you make me be this way.
so dont ask why!

December 18, 2010

old times.



show this pix of 2008.means bout 2 years ago.
seyesly!i mish u guys.
bile nak kumpul ramai-ramai nih?
aty ko jangan byk alasan oke.
kitorang semua di melaka nih.
tinggal tunggu hang je datang tau!
tetiba rasa life di kmj sangat bahagia.
wahhh.merindui nih.
lecturer pon saya rindu jugak.

rindu-rindu jugak.
tinggal lagi bape minit nak keje ni.
oke bye!

...

Past is a good place to visit, 
              but 
certainly not a good place to stay.
               

December 17, 2010

new one.



haaa.cuba teka sapekah jejaka di atas.
bf baru yus kah?ye betol!
akhirnya setelah beberapa lama heartbroken 
i have a new one!!
HAHAHAHA..
bagi lahh kesempatan aku berangan jap.
absolutely not!even si mamat yang nama dia Garrett Hedlund
ni nak kat aku pon tak hingin aku kat dia.
sebab apa?haa sebab bdasarkan teori yus.
orang hensem nih kadar kesetiaan dia amat rendah ye.
oke dah cukup mumbling ye cik yus.

post ni diwujudkan sebab saya baru sahaja menonton
tron legacy
oke.sangat cool ye.tak tipo nih.
sila ke gsc berdekatan sekarang.
im enjoying my day :))
big thanks to new frens 
miss dashini.miss loshini.and miss syera!
incik muaz.thanks again :)

esok saya keje pagi.sepuloh pagi oke.
sangat teruja sebab dah 2minggu tak dapat jadual keje pagi.
so.semangat yus!!
esok akan senyum dan cakap kat customers
thank you!enjoy your movie!
ohh d3100..bersabarlah yee.
saya perlukan sedikit waktu.
bye readers!

December 16, 2010

past.

suatu ketika dahulu...
satu peristiwa menyebabkan dia menjadi pendengar setia saya.
time passed.and suddenly we fell for each other.
dia jadi chinta hati saya.saya jadi chinta jantung dia.haha..
saya jadikan dia perkara penting dlm chapter hidop saya.
he was d first who made me madly in love wit him.madly!
like in d fairytale..we've been in happy relation for almost 6 months.
dating dan dating dan dating dan bahagia sangat :)
but life is not a fairytale.it will not always end with 
"live happily ever after".
this is real.this is a life yusrianna!


saya ada terbaca "people do change.without a reason.they just do."
and that is just what happen to him.
saya tercari-cari guy yang berjaya buat saya buang ego demi dia.
saya tercari-cari guy yang selalu menjadi pelindung saya.
saya tercari-cari dia even he is just right in front of me.
saya bersabar.saya bertahan.saya makan hati.
sebab sayang nya saya pada si dia.


sampai suatu masa.saya penat sendiri.
saya penat mencuba.saya penat menangis.saya penat menahan sakit.
seorang sahabat berkongsi satu artikel 
"Wahai Sahabatku Yang Kecewa"
buat sahabat itu..saya sangat berterima kasih :))
akhirnya bersama sedikit kekuatan saya buang dia dari hidup saya.
dia bukan lagi fairytale lovestory saya.saya cuba untuk let go.


sekarang..dia jauh di perantauan.keseorangan. 
dan saya risau.untuk ape?bodoh kan saya.
walaupun satu perkara dibangkitkan tentang dia.saya menangis.
menangis bila saya sorang-sorang.
saya tak nak jadi orang yang lemah.
saya tak kan pernah mampo berpatah balik.
sebab itu semua masa silam.bukan masa depan.
kenyataan nya.saya marah.sangat marah.sebab dia buat saya sakit.
dan perkataan maaf tu tak mungkin dapat hilangkan semua kesalahan dia.
jadi..salahkah saya begini?


December 13, 2010

putih itu bersih.

mood : plain
dah tuka dekat sepuloh layout belog nih.
tapi still nak pilih putih plain.
ada kaitan ngan mood aku kott.

pape pon harini hidup sedikit ceria sebab....
petang ni nak balik segamat.!!
ohh 2hari cuti.terasa sangat rileks.
doakan saya selamat sampai :)
semalam dapat pegang nikon d3100.
sempat snap 4,5 pix.
wahh!semakin berkobar untuk mendapatkannya!
takde ke orang nk hadiahkan jek.
takde lah aku susah2 pk ot kat gsc tuh.sigh~

oke bye.nada tak semangat.

December 12, 2010

tag lagii.



sebelom jawab tag cik qila.
ni nak tunjuk pix mashi memakai vest gsc.hehe..

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
semestinya baby acer ku sayang :) 
aspire 4730z.lappy mura jek tapi sgttt sayang tau!

2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
air susu.memang tak kan pena beli.ehh menjawab tak?

3. Di mana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
haaa yang ni best.macam-macam angan2 aku tau.
mestilah nak wat kat rumah sendiri jek.yang penting semua orang yang saya kenal ada.
tema tak dapat pk skang sbb masa tak banyak untuk berangan.hehe..

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
bercinta yang kapel2 tu ke?lau yang tu jawapan nya tak.
saya cuma bercinta ngan mama saya jek.

5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
kekasih?kalo takde camne?

6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
kenapa semua soklan sal kekasih nih.tacing la cmni!haha..
dah takdee cmne nak jumpa.

7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
cleo.tu ponn bulan lepas beli sebab bosan tggu bas.

8. Apakah nama penuh korang?
YUSRIANNA IBRAHIM.walaupun takde maksud yusrianna tu tapi tetap suka sebab nama ni parent yang kasi and ramai customer saya di gsc cakap "nice name" "unik nama awak" "wahh sedap nama" dll.

9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
dengan mak.ayah saya agak garang.
tapi skang dah tak garang sangat.
even camtu still sayang dua2.mama & papa :)

10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
nak jumpa milo ventimiglia.wahh.melting japp.haha..

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
absolutely.manual tau tak.semua sebab machine kat dapo tu wat hal.
tetibe emo jek bile ckp sal washing machine.haha..


12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
nak pegi semua pantai yang ada kat Malaysia.wahh macam dah lama je tak sentuh air pantai.sob3.

13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
peluk!qila sila peluk saya sekarang.haha..

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
best writer.tabah.tak reti masak mcm saya.hahaha (gelak dengki).
jgn mare cik qila ;p

15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1) baby acer yg byk berbakti
2) mr bear
3) sling bag saye
4) jam tangan biru
5) miss sony yg slalu didera

sib baek aku bace qila ckp ape perbezaan soklan ni n soklan 1st tadi.
baru jek nak marah.hahaha..

16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar
1) selamat malam (version incik mumu)
2) broken arrow pixie lot (mendalam!)
3) who you are jessie j cornish (nice lyric)
4) perfect two auburn (sangatt comey!)
5) kau ilhamku (lagu bersejarah)

17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
24 Ogos 1989.alamak kantoi di situ yus da 21.wahh tua kah?
tahun lepas kira 2009 lah kan?sambut kat pondok berjasa kat apartment bwh ni haa.
diorg wat surprise.sangat terharu dan hepii siap dpt secret recipe di muka dan di baju.best3 :)
thnx kawan-kawan!

18. 5 orang blogger yang korang nk tag :
asik qila je tag aku.bila aku lak nak tag qila ni.haha..
oke.sy nak tag incik mumu. cik fatin. cik aida. incik nazry dan cik una.
ringankanlahh tulang korang menjawab tag ni oke.

cik yus ada date ngn cik fatin.nak p mandi.byee!


yus kah?


sesaja nak tunjuk yusrianna setahun yang lalu.
pix ni bertarikh 27/05/09.
gemok dan chubby kan.hehe..
skang ponn gemok lagi tp tak sechubby dulu lahh.


Bau - Warkah (OST Sindarela) 

Takkan lagi aku menunggu
kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
puasku mengharapkan dirimu
seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
kau tempuhi penuh bahagia
diriku mahu kau tahu
pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
seperti yang aku kenali dulu
setiaku menantikan dirimu
seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
melangkah namun tak berdaya
terusku terus menunggu
cinta yang takkan pernah ada


....

sakit.marah.dendam.rindu.sayang.
just go.please.

December 10, 2010

mesti dengar!

disebabkan terlalu excited.yusrianna tak dapat tido selagi tak post cite menarik kt belog harini.
oke sesape yang rajin sila tengok video nih.takyah tengok pun takpee yang penting korang mesti pasang tinge betol-betol!dengar betol-betol okeh!


video

oke dah dengar kan.percaya tak aku sangat kagum dengan sore penyanyi nih?sangat oke!
bukan sebab sore die sedap je.kalo nk kire sore best mmg ramai kan.maklum lah zaman skang semua ade bakat jadi artis.hehe..tapi yang sangat menarik.ini adalah sore seorang LELAKI.ehhh silap.dah tak leh digelar lelaki.
ni adalah sore seorang nyah.nyah oke!so terkejut tak?okee takpe.aku kasi can korang mengamati sore die lagi.ni part yang tarik punya.sila hayati.haha..

video

oke dah dengar kan.so skang sila tolong aku jawab persoalan nih.mane die simpan sore lelaki die??
ohhh tidak.aku rasa sangat tercabar oke.sangatt!rase macam nak pegi sepak muka die.
ehh tetibe kan.haha..
oke cite dah habis.bye!
sape nak dengar lagi?die ada nyanyi lagu azharina.sila request.haha..
yus sudah-sudahlah tu.tido skang.
oke byee!

December 7, 2010

tahun baru.

It was a wonderful day.
cik yus terasa nak senyum sampai esok pagi :))
Walaupon bagi orang laen bese je tapi still nak cakap.harini saya dah berjaya bawak kete auto!
yeayy!!haha..sangat excited.di tahun baru ini yusrianna dapat 1 skill baru.hehe..
biar lahh korang nak cakap aku over excited ke lantak p la.yang penting harini sangat hepi!sangatt oke!
untuk kamo yg penuh kesabaran menanti.melayan.mengajar.menghabiskan masa.duit.tenaga.
million thanks :) kamo yang pertama berjaya buat saya menggerakkan kereta tu.auto ponn auto lah.
slow-slow lah kann.seyes!hepi sangat.
dan sangat2 tersentuh bila kamo membawa saya pergi ke "satu tempat" tu.
million thanks again!kamo sahabat terbaik pernah saya kenali.
buat semua.salam Maal Hijrah


dapat bayangkan tak muka excited yus dpt drive harini.hehe..

December 1, 2010

kerjalah!

haaa bile tengok pix kat sebelah ni dah tau dah kan yusrianna nak bebel pasal ape kan.keje dan keje dan keje.haa so suda 2 minggu laa cik yus berada di melaka bersama bacc 5A yg laen bekerja di gsc oke.haa nape aku sebut bacc 5A sebab en zul pena ckp "wahh ko g keje mcm g kelas dah kan". sebabnya termasuk saya dah 5 orang bacc 5A sedang gigih bekerja di gsc sekarang.haaa nak tau tak sape.mule2 Masitah.diikuti dgn Sharifah n Hanifah.dan sekarang tmbah lg peserta baru..cik Fatin.haa meriah kan.kepada classmate kami yg laen.tak jeles ka?sape nak join the group je bole kol cik yus ye. anytime! haha.. bajet supervisor kann.

so harini nak bebel panjang2.macam bese sila lah abaikan bagi yg tak berminat.nak dijadikan cite di GSC dak2 stewart seme pgl saya "miss"
haa bukan senang nk dpt title tu.da naek pangkat ke cik yus?ohhh mestilah tidak!haha..sebab diorang cakap aku ni ley jadi supervisor cleaner yg kebanyakan nya bangla kat gsc tu.sebab aku keje dah macam bangla.masuk kul 12 tengahari balik kul 2 pagi.tak pon masuk kul 10 pagi balik kul 12 tengahmlm.dan boleh dikatakan setiap hari lah rutin aku mcm tu.ehh kejap.keje macam bangla oke.tapi saya melayu tulen!

oke tu kata-kata dlm bentuk komplen.skang tuka tone oke.yusrianna sangat suke bekerja di gsc oke.walaupun aku dipanggil chipsmore di gsc sebab "sekajap ade!sekejap takde!"gsc tetap menjadi pilihan hati mencari duet sampingan.oke skang sila list ape yg saya suke ttg gsc.haaa yg plg first skali totally sebab gaji dia bagi every 2 weeks and by cash.haa korang fhm tak ape maksudnya di situ? takdelaa muke aku seposen je bila tiba tengah bulan.hehe..secondly sebab bole improve communication skill aku.chewahh.haha.. setiap hari mostly customer adalah chinese tau. seyesly! dan kebanyakan mereka akan speaking ngan aku.so layankan jela.MUET aku ponn band 3 je.haha..tp kat cni lah kita blaja improve cara kita bercakap secara formal. haa skrip yg paling aku suka "thank you!enjoy ur movie." bm version lak. "terima kasih!selamat menonton." haa..senang je kann.haha..

actually banyak lagii nak cite ni.tapi sebelom fara sampai n mjerit sebab aku tak siap lagi baek aku benti skang.nak p tengok rapunzel yg comey tu!ehh.skang yus da layan katun kt wayang au. arito tengok megamind. suke suke!hehe..oke bye.t aku smbung bebel.

pesanan tambahan.sila jangan mudah berputus asa :)

jatuh, bangun balik.
jatuh, bangun balik.
jatuh, bangun balik.
biar mati nanti insyaAllah dlm keadaan bangun.
kalau saya mati dalam keadaan jatuh,
sekurang-kurangnya saya blh berkata di hadapan Allah : 
"Ya Allah, sesungguhnya aku telah berusaha dgn sebenar-benar usaha
tanpa rasa putus asa dan bersangka buruk kepadaMu."

million thanks to kak tini yg sms saya kata-kata ni di saat saya sangat memerlukan. so untuk sesape yg memerlukan kata-kata semangat tu.do believe kejayaan adalah untuk orang yg tak pernah penat mencuba :)