January 19, 2014

Review : DIY Mini Pelamin


lepas sebulan tunang baru nk kuar review tunang yg kedua kan.
biasalah yus mmg suka hangat-hangat taik itik. Haha

so kali ni nak review mini pelamin plak ye.
disebabkan aku nak menjimatkan kos kononnye,
aku pn sewa lah barang-barang dari Your DIY Project Supplies.


setelah aku survey dgn gigihnye yg ni lah 
paling murah rental barang-barang nya.
korang boleh amik pakej RM160 siap semua yg diperlukan
utk korang DIY mini pelamin korang sendiri.


macam aku sbb gedik xnak duduk atas bantal ottoman tu.
so aku tambah rental kerusi kat bawah ni dgn harga RM130.
so total up RM160+RM130=RM290
trus jadi mahal. konon nk jimat sgt kan. haha


setelah menelek aku jumpalah 1 pelamin DIY sbg sumber inspirasi aku.
ini hasil salah sorang customer Your DIY Project Supplies tu.


berbekalkan gambar ni sbg rujukan aku pn mengerah
tenaga yg ada mlm sblm tunang tu utk pasang pelamin aku.
kira aku mcm supervisor jelah. tgok je dr jauh. wahahaha


penyumbang tenaga yg first. Adi tolong pasangkan backdrop.


itu dia Darwish & Abg Azri penyumbang paling penting dlm terhasilnya pelamin aku.
terima kasih korangggg!

so so so inilah hasil titik peluh mereka. aku sukaaa!



nampak tak 2 bebola kecik tergantung kat atas tu.
tu namanya DIY pomander ball.
10% hasil tangan aku & lagi 90% hasil tangan incik amin.
nasib tunang aku tu boleh diharap. hehe



ni masa in progress pomander ball. comel kan guna kertas crepe.
nanti kalau rajin aku review pasal ni plak.

haaa terlupa plak nak cite.
kalau korang nk sewa barang-barang ni pastikan ada kereta yg bersaiz besar.
aku angkut dgn kete savvy oren incik amin.
abis calar balar cermin kereta dia.
xsangka plak jackset stand tu panjang gila.
walaupun adjustable lipat-lipat tp still panjang jgk.
buat yg xtau 'jackset stand' tu ialah besi utk pasang backdrop tu.
supaya xpayah la korang tebuk lubang dinding rumah korg.

lepas tu set rental DIY RM160 tu dapat 2 biji je pasu bunga.
aku rasa mcm kosong je kalau 2 je so pegi nilai 3 belilah pasu kaca & bunga artifiical.



so mama lah jadi penggubah bunga nye.
lagi skali aku jadi supervisor je.
best! best! kihkih..

so setakat ini dulu lah review kalini.
nak pegi melantak nasi kerabu.
ok bye!

17 comments:

Amirah Shaharuddin said...

awak..kerusi tu pon awak angkut pakai savvy ke?muat eh?saya planning nak rental jugak dari yang awak ambil ni cuma takut xmuat kereta dengan kerusi tu sekali.huhu

yusrianna said...

sorry lambat respon. a ah sy angkut 1 shot guna savvy. bawak dr kl smp ke jb tu. hehe.. awk pakai kereta apa? kerusi tu ada 2 size amik yg size kecik tau.

"bella Chentaku" said...

sy pn book ngn akk ni jgk utk diy.. tp diy pelamin side belah laki.. senang x nk stamp langsir tu? pakai ape ek? savy muat ek jetset tuh?
nanti buat review taw pasal pomander ball... heheh

S. Faezah said...

cantik..kreatif korang diy :)

yusrianna said...

bella - senang je nk psg backdrop tu sbb besi jackset tu ada kayu blkg besi tu utk stapler kain tu. so make sure ada stapler gun tau.savvy sbnrnya xmuat sgt tp kitorg cuba muatkn jgk. sengetkn ckit besi tu. kalau xnk terseksa guna myvi ok lah. hehe.. insyaAllah tggu mood rajin muncul. haha

yusrianna said...

faezah - thankss :) trylah diy jgk. hehe

Anonymous said...

stage tu muat ke masuk savy awk??

nur farahin said...

Awak sy ingt nak sewa kat diy project ni jgak tp rsau pulak kete myvi je.. Nak bawak balik perak pulak. Huhu

yusrianna said...

muat masuk savvy tp seat belakang kena lipat abis. kena pndai susun & sgt pack kalau boleh cari lah kete besar ckit.

yusrianna said...

farahin - kalau myvi besar ckit dr savvy insyaAllah muat cuma berat ckit lah kete. huhu

maryam nur maisarah said...

Salam,ada number contact diorg x?,sbb nak urgent gune untk engagement 29/3..thanks

maryam nur maisarah said...

Ada number contact x?, nak urgent... utk engagement ujung bukan ni..thanks

sagahayat said...

Mini pelamin utk disewa
All in hanya rm350.self collect di saujana impian,kajang
Harga murah tp eksklusif
Facebook: simplyrentbyeachother
Call/whatsapp-0133981637/0172456995

sugarlicious delicious said...

Assalam..bagi b2b sebelah utara yang ingin DIY mini pelamin sendiri,boleh jenguk-jenguk fb Sugarlicious DIY mini pelamin set lengkap serendah RM180. Terdapat jugak di Shah Alam. Tumpang iklan ye tuan rumah..tQ...:)

deylanazeri said...

Jb area xada ke mini pelamin diy? :(

Anonymous said...

Cantik la plamin ni.. nk tnye plamin ni guna brapa byk kain tuk buat scallop 2?

Eva Fauziah said...

Halo, pelaminnya bagus. Saya tertarik membeli standing pipe nya. Ada yang jual?