December 19, 2013

Review : Hantaran Pertunangan



 pictures credit to cikaqila :)
the price much more cheaper compared to current market.
those yg area pasir gudang & jb boleh la contact Nad.
Link to her fb, you can click here

untuk pengetahuan dulang & alas dulang tu aku punya sendiri.
dulang ada 5 yg abang pnya masa dia kawin dulu.
so aku just beli lagi 2 la utk tunang aku haritu.

alas dulang plak gigih cari kain satin & kain organza kt jakel.
then upah potong & jahit tepi kt tailor.
tapi mmg puas hati sbb lagi murah dr kau beli yg dah siap jahit.
warna pn boleh ikot suka hati kita.
so choose wisely ok!

1. sirih junjung
made from fresh orchid & daisy but those sirih aritificial punya je ok.
xkuasa aku nk pegi mencari pokok sirih.

2. kain baju melayu
i just love the color of those roses & daisies so much!
great color combination.
thanks again Nad, si penggubah.
kain ni akan diguna utk nikah kitorang nnt.
insyaAllah..

3. sejadah
masa cuti raya haji haritu balik kuantan 
then pegi lah cari sejadah ni. 
mula2 menyesal jgk sbb warna mcm xkena je ngn tema hantaran.
ada terpk nak beli lain tp sayang duit. hahaha..
tp tgok Nad gubah cantik je jadinya. suka2!

4. kemeja
kemeja mmg fevret beli kt brands outlet je.
murah dan ok sgt design dia.
buy 1 free 1 tu. lagi sehelai yg incik amin pakai masa tunang tu. hehe
harga tu xpenting. yang pntg keikhlasan memberi.
gituuu!

5. cupcakes
sponsored by sahabat sygku, atoy. thank yuu darl!
xsempat nk telek lebih2 sbb hantaran ni smp masa aku tgh make up.
turun bawah dah kena sarung cincin
lepas tu hantaran dah dibawak pergi oleh famili incik amin.
sedihhh jgk xsempat bergambar dgn hantaran.
so moral of the story, pastikan MUA korang smp awal!

6. rainbow cookies
rainbow cookies ni aku beli cod dgn Lyana.
korang boleh search kat instagram yaypeach
korang boleh request color ikot kehendak korang.
puas hati sbb color cookies tu sgt lovely mcm kt bawah ni


7. buah-buahan
buah-buah ni beli sehari sblm majlis tu kt Kipmart Masai.
aku pilih anggur & epal hijau.
takyah la letak macam2 jenis sgt sbb nnt jd crowded
and hantaran korang less attractive.

so cukuplah 7 hantaran yg aku bagi untuk incik amin.
nanti review hantaran incik amin bg kat aku plak.
tengah tggu gambar dari photographer ni.

ok then till next entry :)



2 comments:

S. Faezah said...

cantek sgt hntaran awak ..nice colour :)

yusrianna said...

thanks :)